Régen is volt

Régen is volt

Régen is volt


A Mitsubishi Motors Corporation és a PSA Peugeot Citroën új együttműködési megállapodást írt alá a Peugeot és a Citroën áruszállító modellek elektromos hajtású változatának kifejlesztéséről. A megegyezés szerint közös technikai fejlesztésbe kezdenek, a Peugeot Partner és Citroën Berlingo kishaszonjárművek villanyhajtású változatainak elkészítéséhez.

Az új együttműködési megállapodás értelmében meghatározzák azokat a technikai és ipari szempontokat, amelyek révén 2012 végéig megvalósulhat az elektromos hajtású modellváltozatok gyártása. A járműveket a PSA spanyolországi Vigo üzemében gyártják majd.

Nem most készül először elektromos változat az áruszállítókból, hiszen a modellek első generációs kiadásából a Venturi segítségével már gyártottak ilyet. Azokba 38 lóerős, illetve 180 Nm nyomatékú villanymotor került, amivel 96 km/órás tempóra volt képes a jármű és maximum 100 kilométert tudott megtenni.

Ez a szerződés a vállalatok közti már létező együttműködés folytatását jelenti, ami a Mitsubishi i-MiEV villanyautó alapjaira épített, európai piacra szánt Peugeot iOn és Citroën C-ZERO modellek közös fejlesztéséről szól.