Zöld utat kapott a Volvótól a Polestar, a svéd túraautó-bajnok csapat, hogy jövőre rajthoz álljanak a Túraautó-világbajnokságon (WTCC). A Polestar 1996 óta a Volvo hivatalos motorsportpartnere.

A 2011-es idényben nem az eredményekre hajt a Polestar, bár azok sem lényegtelenek, de nem elsődleges fontosságúak. A csapat legfontosabb feladata az lesz, hogy értékelje az autót és a bajnokságot a Volvo számára, technikai és kereskedelmi szempontból, ahhoz, hogy véglegesíthessék a Volvo 2012-es részvételét. Jelen állás szerint ugyanis a Volvo 2012-ben gyári csapattal nevez a WTCC-be.

Jövőre a Polestar egy C30-asból épített versenyautóval indul, amelyet a többszörös svéd bajnok, Robert Dahlgren vezet majd. A csapatnak és az autónak sem teljesen újdonság a WTCC, hiszen a brit futamon rajthoz álltak, és ott lesznek a japán versenyen is.

Jelenleg a C30-asban 2,0 literes, öthengeres benzinmotor van 285 lóerős teljesítménnyel. A hatfokozatú, szekvenciális sebességváltó az első kerekekhez viszi a nyomatékot. A jövőben azonban valószínűbb 1,6-os turbómotor alkalmazása.