Az egész világon összesen alig ötszáz darab készült abból a Ferrariból, amely vasárnap este akadt fenn a nagylaki határátkelőhelyen. A nagy értékű sportkocsit a svájci hatóságok körözték – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a luxusautó sofőrjeként egy 41 éves aradi férfi jelentkezett kilépésre a nagylaki határátkelőhelyen. Az útlevélkezelőnek gyanússá vált a nagy értékű jármű, ezért alapos ellenőrzés alá vonta. Ennek során a Schengeni Információs Rendszer azonnal jelezte is, hogy a svájci hatóságok az autó körözését rendelték el, mivel azt szeptember 23-án ellopták az alpesi országból.


A Ferrari F430 Scuderia Spider 16M limitált szériás, amelyből mindösszesen 499 darabot gyártottak a Ferrari 16. világbajnoki győzelme alkalmából. Értéke csaknem 60 millió forint.

Ez a változat az alapokat adó F430 Spiderhez képest erősebb, viszont könnyebb. A 4,3 literes V8-as teljesítményét anno 20 lóerővel megnövelték, azaz 510 lóerős, miközben a sportkocsi tömegét 80 kilóval 1340 kilóra módosították.

Nem meglepő, hogy a korábbi 4,1 helyett 3,7 másodperc alatt képes 100-ra gyorsulni. Ez a kimagasló sprintidő annak is köszönhető, hogy a Scuderia-modellek sebességváltója mindössze 60 ezredmásodperc alatt kapcsol, de más hangolással dolgozik a kipörgésgátló és az elektronikus vezérlésű differenciálzár is. A Scuderia Spider 16M végsebessége 315 km/óra.

Az autót a rendőrök lefoglalták, majd felvették a kapcsolatot az ORFK schengeni kapcsolattartó egységével, amely megteszi a további lépéseket az ügyben. Nem ez az első különlegesség, amit hazánkban találtak meg, hiszen a Samuel Eto’o-tól ellopott Bentley Continental GT-t is nálunk szúrták ki.

Forrás: MTI