Kihasználja a Volkswagen-csoport modellpalettájában rejlő lehetőséget a Porsche, az Audi Q5 padlólemezére új szabadidő-autót építenek. A Cayenne-nél kisebb modellt várhatóan Cajunnak nevezik majd – árulta el Martin Winterkorn, a VW-konszern vezetője a Der Spiegelnek adott interjúban.

A Q5 adja az alapot a Porschéhoz
A Q5 adja az alapot a Porschéhoz

Cajun néven jöhet új Porsche terepjáró

A Q5 adja az alapot a Porschéhoz
Utcára kerül a hibrid tanulmány
Bedouin néven a Rinspeed épített tanulmányt
Fotó megosztása:
A Q5 adja az alapot a Porschéhoz

A Q5 adja az alapot a Porschéhoz

A Q5 adja az alapot a Porschéhoz


Nem újdonság az együttműködés a két vállalat között, hiszen a Porsche Cayenne a VW Touareggel és az Audi Q7-tel azonos alapokon nyugszik. Ez az együttműködés azonban még a két cég külön életében köttetett. Nemrég viszont a Volkswagen felvásárolta a Porsche autógyártó részlegét, amelynek nyomán a konszern vezetői kiadták az utasítást, hogy jóval szélesebb modellpalettát akarnak látni.  

Jelenleg négy típust kínál a Porsche. A 911 mellett a Boxster, a Cayenne és a Panamera szerepel a kínálatban, de Winterkorn gyors bővítést akar, hogy megduplázzák a Porsche eladásait. A cél évi 150 ezer autó értékesítése.

A Q5 alapjaira épülő kis szabadidő-autó várhatóan 2014-ben kerülhet piacra, de addig is várható újdonság, 2012-2013 környékén jöhet az új Boxster az Audi TT-vel közös technikával. Ugyanakkor hallani a Panamera sorozat kibővítéséről, kupé és kabrió is szerepel a pletykákban, de egy Golf méretű modellről is beszélnek. Az új szupersportkocsi, a hibrid hajtást rejtő 918 Spyder viszont biztosan elkészül.