Elsősorban a személyautók új, alternatív hajtásrendszereiről hallunk évek óta, de a jövő terepjárói és teherautói is hibrid, illetve elektromos hajtásúak lesznek. A fogyasztás és a CO2-kibocsátás csökkentésével kapcsolatos igények a haszongépjárműveket is utolérték. A Hankook Tire a Hannoveri haszongépjármű-kiállításon mutatja be a nagyobb járművek számára fejlesztett környezetbarát gumiabroncs koncepcióját.

A Concept Blue sorozatát egy, a jövőben gyártásra kerülő környezetbarát abroncs interpretációja a kisteherautó, mikrobusz, SUV és nagy terű limuzin kategóriában. Az abroncs 195/45 R 20-as mérettől lesz kapható. A gumiabroncs a szélességéhez képest viszonylag nagy, 700 mm-es átmérőjével jellegzetesen keskeny, ugyanakkor magas sziluettet biztosít, amely így illeszkedik az elektromos és hibrid gépkocsik összképébe.

A futófelület a nagyobb átmérőnek köszönhetően széles gumikhoz hasonló méretekkel bír, viszont azzal összehasonlítva nem keresztirányú, hanem hossz-orientált. Vagyis megmarad a fékezés, a hajtóerő-átvitel és az oldaltartás tekintetében fontos tapadó felület, de keskenyebb gumival. A futófelületi mintáinak kialakítását a bambuszlevelek mintájára tervezték, vagyis a természet által kifejlesztett, optimalizált áramlású profilból készült.

A gumi egyik jellegzetessége az úgynevezett aero-oldalfal befelé eltolt felirattal és a légellenállás szempontjából kedvezően kialakított vállrész. Műszaki szempontból az alacsony légellenállási érték az alacsony gördülési ellenállással párosítva kisebb energiafelhasználást tesz lehetővé, ami út az alacsonyabb fogyasztás és szén-dioxid-kibocsátás felé.