Egy kerékpárosnak nagyobb a szén-dioxid-kibocsátása, mint egy elektromos autónak, így a kerékpár környezetszennyezőbbé vált, mint a modern autók! Ezekkel a szavakkal is reklámozza a világ egyik legnagyobb autógyártója az új hibrid autóját – írja közleményében az Emberibb Parkolásért Mozgalom.  Nem nevesítik, de tudjuk, hogy az új Toyota Auris hibridről van szó. Mint írják, ebben az autóban még az utasok is kevesebb szén-dioxidot lehelnek, mert nyugalmi helyzetben vannak.  

A mozgalom szerint, ha valóban számít a környezetvédelem, ideje lenne a főváros vezetőinek is haladniuk a korral, és Székesfehérvár, valamint a külföld példáit követve dokkoló állomásokat létesíteni, valamint parkolási kedvezményeket adni az elektromos, illetve a hibrid autóknak. Nem pedig az elektromos autókhoz képest mindenképpen környezetszennyező, alternatívát nem kínáló, szállításra és távolsági közlekedésre alkalmatlan kerékpározást erőltetni.

A mozgalom közleményében leszögezi, az autók 99%-a újrahasznosítható anyagokból készül, míg a drágább kerékpároknál egyáltalán nem törekednek az újrahasznosításra.

Szerintük a szén-dioxiddal szennyező kerékpárok ideje lejárt – akárcsak a hetvenes évek Ázsiájában. Majd hozzáteszik: “Nem kérünk a Hosimin ösvényből! Tiszta levegőt Budapestnek, éljenek az elektromos és hibrid autók! Kerékpár- és demagógiamentes napot!”


Önök szerint is vegyen mindenki villanyautót kerékpár helyett?