Kimi Räikkönen azt mondja, a rali-világbajnokságon megszerzett első szakaszgyőzelme további motivációt ad neki, hogy jövőre is a sorozatban versenyezzen. A 2007-es Forma-1-es világbajnok a múlt hétvégi Német-rali utolsó szakaszán volt a leggyorsabb. A mindössze nyolcadik WRC-s rali-vb futamán induló Räikkönen a szuperspeciált nyerte meg.

“Remek érzés valóban” – mondta a sikerről. “Ez a szakasz sokkal inkább hasonlított egy versenypályára, ugyanakkor azt is jelzi, hogy jó irányba fejlődünk és mindig tanulunk. Az itinerünk például szinte tökéletes volt Németországban.”


A siker tarthatja Räikkönent a raliban 1

A Citroën vezetője Olivier Quesnel már korábban kijelentette , hogy szeretné ha a finn jövőre is náluk versenyezne. Ha ez megtörténik, Räikkönen ugyanolyan DS3 WRC-t vezethet, amit Sebastien Loeb is kap 2011-ben.

“Semmi nem dőlt még el, de nagyon jól érzem magam” – mondta Räikkönen a váltással kapcsolatosan. “Úgy gondolom, hogy fejlődünk. A rali a tapasztalatról szól, szóval azt hiszem jó volna, ha jövőre kihasználhatnánk ezt a tapasztalatot.”

Úgy tudni, hogy Räikkönennek lenne lehetősége visszatérni a Forma-1-be, de azt mondja, nem hiányzik neki az együléses versenyzés. A finn csapatvezetője is bízik a folytatásban. “Igazi moráljavító bomba volt az egész csapatnak (a szakaszgyőzelem)” – mondta Benoit Nogier. “Amit Kimi elér Németországban az több szempontból is legalább olyan lenyűgöző volt, mint Sebastien Ogier teljesítménye (3. lett). Ez nagyon jó jel a jövőre nézve.”

Räikkönen szakaszgyőzelme: