Megvan Kimi Räikkönen első szakaszgyőzelme a rali-világbajnokságon. A finn szépen egyenletesen hajtott a hétvégi Német-ralin, amely pályafutása második aszfaltos versenye volt a rali-vb-n. Kihasználva, hogy többen is komolyan hibáztak, vasárnap reggelre már a hatodik helyen állt. Ám Matthew Wilson szorongatta.

Mivel a 2007-es Forma-1-világbajnok két kanyart is elrontott a zárónap első szakaszán, Wilson mögé került. Räikkönen azonban nem adta fel, próbálkozott, a végsőkig…

Räikkönen az utolsó szakaszon:

A Citroën Junior Csapat tagja az utolsó, városi szakaszt mindenkinél gyorsabban teljesítette, megszerezve pályafutása első szakaszgyőzelmét. Ám ez sem volt elég, brit ellenfele előnyéből maradt 3,8 másodperc.

“Két kanyarban is kicsúsztam reggel, amivel sok időt veszítettünk. Csalódott vagyok a hiba miatt, ami a helyezésünkbe került, de élveztem a szakaszokat szombaton és vasárnap. Folytattuk a tapasztalatgyűjtést és ez nagyon fontos” – értékelt Räikkönen, aki elárulta a szakaszgyőzelem titkát is:

“Néhány ember azt hiszi, hogy a Forma-1-ből érkezve könnyű aszfalton ralizni, de ez teljesen más, állandóan változik a felület, sokféle kanyar van…, ez alól talán csak a szuperspeciál a kivétel, amely sokkal inkább hasonlít egy versenypályára. Nagyszerű volt szakaszt nyerni.”

Ráadásul, Räikkönen a 15. szakaszon: