Az októberi Párizsi Autószalonra egy városiautó-tanulmánnyal készül a Kia. A Pop a korábban a Volkswagennél és az Audinál dolgozó Peter Schreyer munkája. A futurisztikus, de igen barátságos megjelenésű járgány mindössze három méter hosszú, azaz akkora, mint a Toyota iQ, illetve 30 centivel hosszabb, mint a smart ForTwo. Különösen érdekesek az üvegfelületek, amelyek a karosszériából kiemelve kaptak helyet, az oldalsók formájáról nem is beszélve.


Az üvegtetővel fedett belső térben három utasnak jut hely, akik közül ketten ülnek elöl, egy hátul. A Kia szűkszavú közleménye miatt csak találgatni tudunk, de a képek alapján úgy tűnik, hogy az első két utas egyetlen padon kap helyet.

Ez csak azért érdekes, mert az anyóshelyen látványosan messzire tolták a műszerfalat, de az így felszabaduló helyet mégsem lehet kihasználni, hiszen ha az utas előrébb húzódna, hogy több lábhelye legyen a mögötte ülőnek, a kormányhoz passzírozná a vezetőt. Lehet, hogy az ülés közepén lévő tengely körül forog a pad? Biztos van magyarázat, majd Párizsban kikutatjuk.

A LED-es fényszórókkal és lámpákkal szerelt kisautó mozgatásáért villanymotor felel. A lítiumion akkumulátor egy teljes feltöltése több mint 100 kilométeres távolságra juttatja a Popot.