Azt beszélik, a Volkswagen 2012-ben beszáll a rali-világbajnokságba. A program egyik kulcsembere lehet Carlos Sainz, aki Touareggel, idén januárban megnyerte a Dakar-ralit.  Persze az 1990-ben és 1992-ben is rali világbajnoki címet szerző spanyol nem pilótaként, inkább tanácsadóként szerepelhet a programban.

275 lóerős motor mozgatja a Sciroccót

275 lóerős motor mozgatja a Sciroccót


Lehet, hogy ez csak pletyka, az viszont tény, hogy a Volkswagen és Sainz is ott lesz a jövő heti Német-ralin, a rali-világbajnokság kilencedik futamán, ahol megmutathatják magukat a nagyjából 200 ezer szurkolónak. A pilóta, aki versenyezett a Ford, a Toyota, a Lancia, a Subaru, és a Citroën csapatában is ezúttal egy VW Scirocco R-t vezet majd, amely a mezőny előtt teljesíti a szakaszokat.

Az előfutó autót csak pénteken vezeti Sainz, szombat és vasárnap Nasser Al-Attiyah ül a volán mögé. A katari szintén a VW csapat tagja a Dakaron, ugyanakkor szintén tapasztalt ralis, közel negyven vb futamon indult, ahol a PWRC kategóriában világbajnoki címet szerzett 2006-ben. Jelenleg is versenyez az S2000-es kategóriában.

Nem akármilyen Sciroccóról van ám szó, ugyanis a 2,0 literes turbómotorral szerelt versenyautó nem benzinnel, hanem földgázzal üzemel, ami 80 százalékkal kisebb CO2-kibocsátását eredményez. Az üzemanyagot egy mobil töltőállomás biztosítja majd a 275 lóerős autóhoz, amivel a VW már a Nürburgringi 24 órás viadalon is indult.