21 százalékkal magasabb összforgalmat produkált az Audi konszern a folyó gazdasági év első hat hónapja során. Tavaly 14,5 milliárdos, idén 17,6 milliárd eurós forgalmat bonyolított a Volkswagen-csoporthoz tartozó vállalat.

Idén kezdik az A7 forgalmazását

Idén kezdik az A7 forgalmazását


A vállalat működési eredménye ezzel egyidejűleg ennél lényegesen nagyobb arányban, 61,6 százalékkal növekedett. A tavalyi első féléves 823 millió helyett idén azonos időszak alatt 1,3 milliárd euró, ami rekordot jelent az Audi története során.

Az Audi kiszállításai – az előző év első feléhez képest 19,1 százalékkal – 465 ezer darabról 554 ezer darabra emelkedtek, amivel szintén rekordmennyiséget értek el. “Mindez a számunkra alapvető mércéül szolgáló 2008-as rekordévhez képest is 7,5 százalékos növekedést képvisel” – hangsúlyozta Peter Schwarzenbauer, az Audi AG igazgatótanácsának értékesítés és marketing területeiért felelős tagja.

Hasonló folytatást tervez az év további részében is, a vevőknek átadott autók számát illetően át akarják lépni az 1 080 000 darabos határt. A vállalat szilárd pénzügyi alapjait mutatja az is, hogy az első félévben a nettó likviditás 10,6 százalékkal mintegy 11,8 milliárd euróra emelkedett.

A vállalat az idén is jelentős befektetéseket tesz új modellek és a jövő technológiáinak fejlesztésébe, mindenekelőtt az elektromos hajtásrendszerek és a könnyűszerkezetes konstrukciók területén. A 2010-es év során összesen 12 új sorozat várható a piacra, köztük az új belépőmodell A1, valamint az A7 Sportback.