Megérkezett Kimi Räikkönen legújabb videója. A 2007-es Forma-1-es világbajnok július utolsó hétvégéjén indult a Finn-ralin, a világbajnokság nyolcadik versenyén. Ezt nézhetjük meg a finn csapatának tolmácsolásában.

Räikkönen eleinte viszonylag jól ment Finnországban, a nyolcadik helyen autózott, amikor a 12. szakaszon egy kanyart túl nagy tempóban közelített meg, majd az árokban kötött ki. Hosszú ideig tartott, mire ki tudták szabadítani a Citroënt a nézők segítségével, majd defektes kerékkel teljesítette a következő szakaszt. Így aztán a 41. helyre került, ahonnan a 25-ikre zárkózott fel.   

“Nagyszerű volt Finnországban versenyezni. Soha nem éreztem ekkora támogatást még sehol, és valószínűleg az összes finn pilóta ugyanígy érzi. Sok ezer szurkoló volt az utak mellett a zászlóikkal, már reggel hattól.”

“Azt mondanám, az eredményeink olyanok, mint vártuk, vagy talán még jobbak is, mint gondoltuk” – értékelte már az évet Räikkönen. “Amikor nekivágtunk az idénynek, tudtuk, hogy nem lesz könnyű és időbe telik, hogy alkalmazkodjunk, és így is lett. Ha tudjuk, hogy mindenki másnak sokkal több a tapasztalata, mint nekünk, és alig öt raliversenyen indultunk az évad előtt, nem is olyan rossz a helyzet.”

Räikkönen félmeztelenül bolondozik 1