Valami elképesztő szívás, hogy pont a Magyar Nagydíjjal egy hétvégén lesz a várva-várt cseh WTCC futam. Aki egy kicsit sokallja a Forma-1 belépők árait, de benzin csörgedezik az ereiben, vagy csak egyszerűen szurkolni akar az utóbbi évek legnagyobb magyar autós tehetségének, annak nem szabad megállnia Brno-ig. Nagyon jó program lehet most egy gyors, sörvásárlással egybekötött cseh kiruccanás.

Brno mindössze 3 óra kocsikázással elérhető Budapestről. Még semmi nincs veszve, ha valaki most döntene úgy, hogy szívesen kilátogatna a szombati időmérő futamra, vagy a vasárnapi versenyre.

Mi megyünk! Igaz, hogy a konkurens Chevrolet csapat meghívására, de ez sem lehet akadálya annak, hogy a helyszínen elkapjuk Norbit egy rövid beszélgetésre.

Tehát összefoglalva

Reméljük, most is dobogóra állhat
Reméljük, most is dobogóra állhat

Az F1 mellett ide is érdemes lesz figyelni

Az F1 mellett ide is érdemes lesz figyelni

Reméljük, most is dobogóra állhat
A kék SEAT-ot figyeljék
Fotó megosztása:
Reméljük, most is dobogóra állhat

Reméljük, most is dobogóra állhat

Reméljük, most is dobogóra állhat


A hétvégén a Budapesttől mindössze 330 kilométerre fekvő Brnóban folytatódik a Túraautó Világbajnokság: a versenyzőknek ezúttal kétszer tíz kör áll a rendelkezésükre az 5,4 kilométer hosszú pályán, hogy a legjobbat hozzák ki magukból és autóikból egyaránt.

A csehországi versenypálya felépítése nem igazán kedvez a SEAT-oknak, amit az is igazol, hogy ugyan 2006 óta rendeznek itt világbajnoki futamokat, a spanyol autógyártó mindössze egyetlen alkalommal tudott nyerni – az olasz világbajnok Tarquini 2008-ban. A BMW ezzel szemben eddig már hatszor állt az élre Brnóban.

A Zengő-Dension Team pilótája, Michelisz Norbert ugyan újonc a sorozatban, azonban számára sem ismeretlen a helyszín: a SEAT Leon Eurocup keretében (melynek ő a 2009-es bajnoka) tavaly pole pozíciót autózott az időmérőn, a második versenyen pedig az előkelő második helyet szerezte meg.

A két héttel ezelőtti angliai versenyhétvégén a 25 éves magyar tehetség egy tizedik és egy hetedik helyezéssel átvette a vezetést az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en, míg összetettben 42 pontjával feljött a kilencedik helyre.

A világbajnokság állása

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12:30-tól közvetíti, valamint figyelemmel kísérhetik a hétvégi eseményeket a www.twitter.com/zengodension oldalon vagy itt a vezess.hu-n!