Valami elképesztő szívás, hogy pont a Magyar Nagydíjjal egy hétvégén lesz a várva-várt cseh WTCC futam. Aki egy kicsit sokallja a Forma-1 belépők árait, de benzin csörgedezik az ereiben, vagy csak egyszerűen szurkolni akar az utóbbi évek legnagyobb magyar autós tehetségének, annak nem szabad megállnia Brno-ig. Nagyon jó program lehet most egy gyors, sörvásárlással egybekötött cseh kiruccanás.

Brno mindössze 3 óra kocsikázással elérhető Budapestről. Még semmi nincs veszve, ha valaki most döntene úgy, hogy szívesen kilátogatna a szombati időmérő futamra, vagy a vasárnapi versenyre.

Mi megyünk! Igaz, hogy a konkurens Chevrolet csapat meghívására, de ez sem lehet akadálya annak, hogy a helyszínen elkapjuk Norbit egy rövid beszélgetésre.

Tehát összefoglalva

Reméljük, most is dobogóra állhat

Reméljük, most is dobogóra állhat

Reméljük, most is dobogóra állhat


A hétvégén a Budapesttől mindössze 330 kilométerre fekvő Brnóban folytatódik a Túraautó Világbajnokság: a versenyzőknek ezúttal kétszer tíz kör áll a rendelkezésükre az 5,4 kilométer hosszú pályán, hogy a legjobbat hozzák ki magukból és autóikból egyaránt.

A csehországi versenypálya felépítése nem igazán kedvez a SEAT-oknak, amit az is igazol, hogy ugyan 2006 óta rendeznek itt világbajnoki futamokat, a spanyol autógyártó mindössze egyetlen alkalommal tudott nyerni – az olasz világbajnok Tarquini 2008-ban. A BMW ezzel szemben eddig már hatszor állt az élre Brnóban.

A Zengő-Dension Team pilótája, Michelisz Norbert ugyan újonc a sorozatban, azonban számára sem ismeretlen a helyszín: a SEAT Leon Eurocup keretében (melynek ő a 2009-es bajnoka) tavaly pole pozíciót autózott az időmérőn, a második versenyen pedig az előkelő második helyet szerezte meg.

A két héttel ezelőtti angliai versenyhétvégén a 25 éves magyar tehetség egy tizedik és egy hetedik helyezéssel átvette a vezetést az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en, míg összetettben 42 pontjával feljött a kilencedik helyre.

A világbajnokság állása

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12:30-tól közvetíti, valamint figyelemmel kísérhetik a hétvégi eseményeket a www.twitter.com/zengodension oldalon vagy itt a vezess.hu-n!