Győzelemre készül a Ford 1
Győzelemre készül a Ford 2

Győzelemre készül a Ford

Győzelemre készül a Ford

Győzelemre készül a Ford 6
Győzelemre készül a Ford 7
Győzelemre készül a Ford 8
Fotó megosztása:
Ahogy várható volt, Finnországban a Ford végre közel tudott kerülni a Citroënhez, a világbajnokság – ma este rajtoló – nyolcadik futamát megelőző közös bemelegítésen az oválos márka pilótái voltak a leggyorsabbak.

Persze ez nem sokat jelent a verseny szempontjából, de biztató előjel. Mikko Hirvonen volt a leggyorsabb, aki mindössze egyetlen tizedmásodperccel előzte meg csapattársát, Jari-Matti Latvalát és a vele azonos időt autózó Sebastien Loeböt. A negyedik helyre a Citroën első számú csapatában most először versenyző Sebastien Ogier érkezett.

“Nagyszerű az autó” – összegzett Mikko Hirvonen a harmadik, egyben leggyorsabb menete után. “A múlt heti teszten sok dolgot kipróbáltunk, de nem volt elég időm, hogy biztos legyek a beállításban, amit használni akarok a versenyen. Most úgy érzem, készen állok.”

Győzelemre készül a Ford 9

A Finn-rali pályái a világbajnokság leggyorsabbjai, de nem akármilyen volt a tesztre kijelölt muuramei szakasz sem. A 4,6 kilométeres úton Petter Solberg 125 km/órás átlagsebességet ért el, 39-szer váltott sebességet az egyik részen, 25 másodpercig haladt 6 sebességi fokozatban padlógázon. Ez a pálya most debütált, a tavaly használt Laajavurit idén a verseny részeként használják.

“A bemelegítésre használt út egyértelműen jobb, mint amit az utóbbi négy évben használtunk. Nagyon szép, gyors és vannak benne nagy ugratók – szóval igazán remek szakasz” – jellemezte Hirvonen.

A leggjobbak ideje a shakedownon:

1. M. HIRVONEN Ford Focus WRC 2:02.2
2. J-M. LATVALA Ford Focus WRC 2:02.3
=2. S. LOEB Citroën C4 WRC 2:02.3
4. S. OGIER Citroën C4 WRC 2:02.4
5. D. SORDO Citroën C4 WRC 2:02.6
6. P. SOLBERG Citroën C4 WRC. 2:03.0
7. M. WILSON Ford Focus WRC 2:04.0
8. H. SOLBERG Ford Focus WRC 2:04.6
=9. M. OSTBERG Subaru Impreza WRC 2:05.2
=9. RäIKKONEN Citroën C4 WRC 2:05.2
10. Al QASSIMI Ford Focus WRC 2:06.6
11. J. KANKKUNEN Ford Focus WRC 2:08.4

A Finn-rali ma este hat órakor veszi kezdetét, amikor a mezőny elhagyja a szervizparkot, hogy nekivágjon a Laajavuori szakasznak.