Már csak pár – egész pontosan három – hónap, és megnyílik Abu-Dzabi új gyöngyszeme, az olasz istálló rajongóinak mennyországa, a Ferrari élménypark. A hatalmas, 200 ezer négyzetméter felületű, gigantikus, autóvonalakat idéző – egész pontosan a Ferrari GT adta az ihletet – vörös tetőn a világ legnagyobb lovacskás logója hirdeti a tájra fentről tekintőknek, hogy mit is lát maga alatt.

A leggyorsabb

Utazás egy V12 motorban

Utazás egy V12 motorban

Utazás egy V12 motorban


Több mint húszféle látványosság várja majd a vörös ködtől elbódulni vágyó látogatókat a parkban. A világ leggyorsabb hullámvasútja mellett a vendégek virtuális túrát tehetnek a maranellói gyárban, bekukucskálhatnak egy óriási V12-es motor szívébe, vagy éppen Itália látványosságait is megtekinthetik, persze csak kicsiben. A kicsiknek is van mit vezetni, meg is tanítják őket a versenyzésre, aki pedig a belső szerveinek megszokott elrendezésén változtatna, az bő hatvan méter magasba lövetheti ki magát, és persze az F1-es hangulat sem hiányozhat a vörös vidámparkból.

Természetesen éttermek és boltok tucatjai is segítenek abban, hogy még véletlenül se kelljen teli pénztárcával távozni az élményparkból. A park a Yas-szigeten épül, amely tízperces autózásnyira található Abu-Dzabi nemzetközi repülőterétől. Ha arra járnak, akkor se hagyják ki a parkot, ha nem kifejezetten Ferrari-rajongók.