Ogier Portugáliában legyőzte Loeböt
Ogier Portugáliában legyőzte Loeböt

Nem megy a Fordhoz a szupergyerek

Nem megy a Fordhoz a szupergyerek

Ogier Portugáliában legyőzte Loeböt
Jövőre egy csapatban
Ogier és Loeb is marad a Citroënnél
Fotó megosztása:

Ogier és Loeb is marad a Citroënnél

Ogier és Loeb is marad a Citroënnél

Jövőre is a Citroënnél versenyez Sebastien Ogier – jelentette be a francia márka, elfújva ezzel a Ford korábbi reményeit. Mint nemrég kiderült, az oválos márka ajánlatot tett a fiatal francia pilótának, aki az utóbbi évek legnagyobb tehetsége a rali-világbajnokságon, ugyanakkor Citroën-nevelés, csak lejárt volna a szerződése az év végén.

A mindössze második idényét a rali-vb-n töltő pilóta már megszerezte első győzelmét és jelenleg Sebastien Loeb mögött a második helyen áll a pontversenyben. A Ford számára különösen akkor válhatott vonzóvá, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy képes akár Sebastien Loeböt is megszorongatni, legyőzni.

Ogier-nek jót tett a Ford érdeklődése, hiszen talán ennek is köszönhetően a Citroën magasabbra helyezte a lécet, és jövőre már nem a Junior csapatban kap helyet a pilóta, hanem Dani Sordo helyett ő lesz Sebastien Loeb csapattársa az első számú alakulatban. Ogier három évre kötelezte el magát. Sordo is a csapat tagja marad, de részleteket egyelőre nem tudni, mint a közleményből kiderül, előbb a csapat költségvetését kell tisztázni.

“Szeretnék köszönetet mondani a Citroënnek, hogy továbbra is bízik bennem, mi több, három évig” – mondta Ogier. “Ezzel a csapattal kerültem a világbajnokságba, és mindig is mondtam, az a célom, hogy velük maradjak. Nagyon feldob az a gondolat, hogy vezethetem az új generációs WRC-ket és legmagasabb szinten védhetem meg a bajnoki címeket. Jelenleg maximálisan a mostani idényre koncentrálok, kezdve a Finn-ralival, ahol most először a Citroën első számú csapatának tagjaként indulok.” Ogier mostantól a murvás versenyeken már Sordo helyén versenyez. 

Nem megy a Fordhoz a szupergyerek 10

Ogier Portugáliában legyőzte Loeböt

Nem csak Ogier hosszabbította meg szerződését, de a hatszoros bajnok Sebastien Loeb is a Citroënnel marad 2011 végéig. Bár a Ford vezetése őt is minden alkalommal megkérdezi, nem akar-e náluk versenyezni, ezúttal sem vált, így 11. évét kezdi meg a csapattal.

“A szerződésem szerint év végén kiszállhattam volna, de a motiváció, hogy nyerjek, még mindig ugyanolyan erős, mint eddig. Nem titok, hogy gőzerővel dolgozunk a DS3 WRC-n, és már alig várom, hogy láthassam, hogyan is állunk az ellenfelekhez képest” – nyilatkozott az idén a hetedik bajnoki címet is minden bizonnyal begyűjtő francia.  

“Természetesen ez most dupla elégedettséget jelent a Citroën Racingnek” – mondta Olivier Quesnel, a Citroën csapat vezetője. “Sebastien Loeb továbbra is ugyanolyan éhes a sikerre, a győzelmekre és bajnoki címekre, mint eddig. A tapasztalata, a versenyzői intelligenciája és az, hogy képes a maximumot kihozni az autójából, mindennél fontosabb lesz, hiszen új autóval folytatjuk a jövő évben. A Citroën ugyanakkor már a jövőre készül egy ideje Sebastien Ogier-vel, ezért is szerettünk volna vele hároméves szerződést kötni.”

Nem megy a Fordhoz a szupergyerek 11

Jövőre már egy csapatban