Kánikula – nem lesz hétvégi kamionstop 1
Kánikula – nem lesz hétvégi kamionstop 2

Kánikula – nem lesz hétvégi kamionstop

Kánikula – nem lesz hétvégi kamionstop

Kánikula – nem lesz hétvégi kamionstop 7
Kevesebbet kell majd állni
A nagyobbakról kisebbekre kerülhet a szállítás
Kánikula – nem lesz hétvégi kamionstop 10
Fotó megosztása:
A kánikula miatt a hétvégén zavartalanul közlekedhetnek a kamionok, annak ellenére, hogy július eleje óta érvényben van a kamionstop.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter viszont Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben az erre a hétre meghirdetett hőségriasztás miatt a kamionstopot felfüggesztette. A 3. fokozatú hőségriadót Paller Judit országos tiszti főorvos rendelte el szerdától vasárnapig.

A nyáron szokásos gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik 2010. július 17. szombat 15 óra és július 18. vasárnap 22 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A korlátozás felfüggesztésére már a hőségriasztás 2. fokozata is lehetőséget adna. Az intézkedést közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják. A kamionstop elmaradásával a járművezetők szállítási feladatukat a vezetési és pihenőidő betartása mellett, megszakítás nélkül a lehető leghamarabb befejezhetik. Így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk.