Még az év elején a Genfi Autószalonon láttuk a Mansory által átalakított Rolls-Royce Ghostot. A királykék-arany színekben készült luxusautó legfeljebb feltűnő, szép nemigen volt.

Most azonban újabb változattal jelentkezett a svájci vállalat, amely már sokkal visszafogottabb, egyszerű fehér színben pompázik. Nem hiányoznak ugyanakkor az egyedi kiegészítők. Így új lökhárítók kerülnek előre és hátra, cserélik a küszöböket, de olyan elemeket is bevetnek, mint az utólag beszerelt LED-es nappalifény, krómozott légbeömlők az első sárvédőkön, illetve a látványos kipufogóvégek.

638 lóerő nőtt a teljesítmény
638 lóerő nőtt a teljesítmény

Szépséges szörnyeteg

Szépséges szörnyeteg

638 lóerő nőtt a teljesítmény
Hűha
Három darab készült belőle
Sokkal sportosabbra szabták
290 km/órát is megfutja
Fotó megosztása:
Hűha

Hűha

Hűha


A sportosságot a csomagtérajtóra szerelt szárny és a diffúzor erősíti, nem is beszélve a 22 colos keréktárcsákról. Persze nemcsak látványra ütősebb a Mansory gépe, de a motor is többet teljesít, mint gyári testvéreiben.

A motorvezérlés átprogramozásával és a sportkipufogó bevetésével az eredeti 570 helyett 638 lóerőre nőtt a teljesítmény. A maximális forgatónyomaték pedig 780 newtonméterről 860 Nm-ig kúszott fel.

Sokkal sportosabbra szabták

Sokkal sportosabbra szabták

Sokkal sportosabbra szabták


Jót tesz a pluszteljesítmény a 2,4 tonnás behemót dinamikájának, így ugyanis már 0,4 másodperccel jobban sprintel a Ghost. Százig hajtva elég a kocsinak 4,5 másodperc. A csúcssebessége pedig az eredeti 250 helyett 290 km/órát mutat.

A White Ghost névre keresztelt modellből mindössze három darabot készít a Mansory. Az átalakítás 119 800 euróba, azaz 33 millió forintba kerül az autó árán felül. Ebben persze benne van az utastér átalakítása is, ahol azért már a Mansorytól megszokott különcség jelenik meg.