A kaliforniai törvényhozás előtt van az a tervezet, mely engedélyezné, hogy a járművek rendszámtábláján elektronikus hirdetéseket jelentessenek meg. Az elektronikus rendszámtábla nem különbözik hagyományos társaitól – legalábbis amíg a jármű mozgásban van. Viszont amikor négy másodpercnél tovább áll járó motorral (akár dugó, akár piros lámpa miatt) a speciális rendszámtábla hirdetést jelenítene meg a felületen, úgy, hogy az eredeti rendszám is látható maradjon.

Az eddig kiaknázatlan reklámfelület vészhelyzetben is jó szolgálatot tehet: közlekedési információk, vagy egyéb fontos hírek jelenhetnek meg a sürgősségi járművek rendszámtábláján. Az új megoldás már fejlesztés alatt áll: egy San franciscói cég, a Smart Plate fejleszti az elektronikus reklám-rendszámtáblát.

Az állami szenátus már elfogadta a bevezetéshez szükséges törvényt, mely jelenleg a közgyűlés előtt van. Ha elfogadják, és széles körben elterjed, Kalifornia lesz az első állam, ahol ilyen technológiát alkalmaznak. A rendszert egyébként pénzügyi okok miatt vezetnék be: az állam 19 milliárd dolláros deficittel küzd, és ezzel az új, állami bevételeket növelő hirdetési felülettel szeretnék csökkenteni a hiányt.

Egy már létező megoldás:

Forrás: Technet.hu