Turán verte a gyári Fordokat 1
Turán verte a gyári Fordokat 15 Továbbra is tartja négy világbajnoki pontot érő abszolút nyolcadik pozícióját a Turán Frigyes-Zsiros Gábor kettős a Bulgár-rali második napja után. A Synergon Turán Motorsport kettőse a szombati első gyorsaságin azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy autózott egy abszolút hatodik időt a Peugeot 307 WRC-vel.

A szombatra ígért viharos esőzésből végül csak az első szakaszra jutott, de amitől a nagymenők előzetesen tartottak, azt a magyarok a saját javukra fordították.

„Az összes gyári Fordot megvertük esőben, csak a Citroënek voltak előttünk… Mit mondjak? Fantasztikus érzés volt, meg is hatódtunk tőle rendesen, Gabival még el is pityeredtünk a célba érkezés után. Elég sokat kockáztattunk, de megérte…” – mondta Frici, akinek most már egyetlen cél lebeg a szeme előtt: megtartani a nyolcadik helyet a vasárnapi négy gyorsasági szakaszon.
Ehhez a gyári Ford-főnök fiát, Matthew Wilsont kell maga mögött tartania, ami nem lesz különösebben nehéz, hiszen a magyar páros előnye tetemes.

„Nagy dolog, hogy együtt rajtolunk a gyári pilótákkal,  beszélgetünk, s nem csak az időnket kérdezik, hanem azt is, hogy milyen guminyomással megyünk, milyen beállításokkal. Mindenki abszolút pozitívan áll hozzánk – Mikko Hirvonen és Henning Solberg különösen -, úgyhogy tele vagyunk jó élményekkel – mondta Turán Frici.

Turán száguld:

Jóval kalandosabb napja volt a Bessenyey Zoltán-Papp György kettősnek. „Reggel egy hátsó defekttel kezdtük a napot, amit szerencsére nem cseréltünk ki bent a szakaszon, így 50 másodpercet kaptunk csak 27 kilométeren legnagyobb ellenfelünktől” – mesélte a dízel Astra pilótája. „Utána sikerült jó tempót diktálnunk, és visszavernünk a Citroën C2 R2-vel autózó, A6-os bulgár bajnokot, az utolsó szakaszon azonban ismét egy defekt hátráltatott, amely már első kerékre jött. Sajnos ezzel újabb 10 kilométert kellett mennünk, szintén nem cseréltük ki, azonban ez már másfél perc hátrányt jelentett a citroënes kettőshöz képest.”

Bessenyeyék így a tegnapi abszolút 27. helyről a 28.-ra kerültek, ahonnan a 24.-ig jöttek előre, majd a nap végén ismét 28.-ként jegyezték őket. Holnap 58 másodperc hátrányból indulnak választott ellenfelükhöz képest, amit négy szakasz alatt szeretnének ledolgozni.

„Ez 94 kilométert jelent, tehát elvileg teljesíthető, hiszen kilométerenként 1 másodpercet kap a C2, ha minden rendben megy nálunk is. Abszolútban, ha feljutunk a 24. helyig, ahol ma már álltunk, akkor már nagyon boldog lennék, de mindenképpen a legfontosabb, hogy épségben eljussunk a célig” – tette hozzá Bessenyey.

Turán verte a gyári Fordokat 16

A Bulgár-rali második napjának összefoglalóját elolvashatja erre a linkre kattintva!