Räikkönen a raliban is megcsillant 2 A Citroën Junior Csapat elvitte versenyzőit Olaszországba a Lanterna Rallyra, hogy élesben készüljenek fel az évad második felében lévő négy aszfaltos világbajnoki futamra. Sebastien Ogier, aki második idényét tölti a legjobbak között, murván már Sebastien Loeböt veszélyezteti, de aszfalton még van mit tanulnia. Kimi Räikkönen pedig végre aszfalton is kipróbálhatta a Citroën C4 WRC-t, eddig ugyanis csak hóban és murván vezette.

A hétvégén rendezett 26. Rally Lanterna persze nem egy vb-futam, egy nap, mindössze kilenc gyorsasági, együttes hossza is csak 120 kilométer körüli.

Räikkönen egyből otthonosabban mozgott, mint eddigi vb-futamain. Nemcsak első szakaszgyőzelmét szerezte meg a ralis pályafutása során, de végig kiegyensúlyozottan, gyorsan hajtott. Ennek eredményeként a negyedik szakaszon átvette a vezetést, amelyet szinte végig megőrzött.

Sebastien Ogier a délelőtti szakaszokon végig lassabb volt Räikkönennél, amit a rossz gumiválasztással magyarázott. Délután egyre jobban felzárkózott, az utolsó szakaszon pedig végleg ledolgozta a 17 másodperces hátrányát és átvette a vezetést. Ogier végül 5,6 másodperccel nyert. Ez azonban semmit nem von le Räikkönen teljesítményéből.

 Räikkönen a raliban is megcsillant 3

“Nagyszerű verseny volt” – mondta a futam után Räikkönen. “Sajnos elvesztettük az első helyet az utolsó szakaszon, de ez volt az első alkalom, hogy aszfalton vezettük a kocsit és rengeteg tapasztalatot szereztünk.”

“Kimi nagyon gyors volt, elég nehéz volt elkapni, mert rossz gumit választottunk reggel és veszítettünk 30 másodpercet” – mesélt a célban Ogier. “Csatlakozom hozzá (Räikkönen), mert tényleg nagyon jó versenyt futott elsőre aszfalton.”

A verseny végeredménye:

1. Sébastien Ogier – Citroën C4 WRC 1 ó 32 perc 16,7 másodperc
2. Kimi Räikkönen – Citroën C4 WRC +5,7 mp.
3. Ferrecchi Maurizio – Ford Focus WRC+1.56,0
4. Luca Pedersoli – Ford Focus WRC +3.27,8
5. Marco Strata – Peugeot 206 WRC +4.48,9

Videók a Lanterna Rallyról:

Räikkönen a szuperspeciálon:

Räikkönen-interjú a verseny után:

Magyarországon kitiltották a WRC-ket, itt viszont akadt belőlük bőven