Mindössze 77 darab készül az Aston Martin új szupersportkocsijából, a One-77-ből. Ennek megfelelően az ára is csillagászati, a Bugatti Veyronnal küzd a világ legdrágább autója címért. Van, akinek ez sem számít.

Egy feltételezhetőleg közel-keleti vevő 10 darabot rendelt, illetve vásárolt a különlegességből, ezzel a teljes sorozat 13 százaléka az övé lesz. Az autókért összesen 17 millió dollárt, azaz 3,69 milliárd forintot fizet ki. Ez minden bizonnyal a brit márka legnagyobb egy összegű eladása. 

Egyedileg alakítják ki az utasteret is

Egyedileg alakítják ki az utasteret is

Egyedileg alakítják ki az utasteret is


Ahogy mindegyik másik One-77, úgy ez a tíz darab is teljesen egyedi kialakítást kap, így eltérő fényezéssel és utastér-kialakítással szállítják a vevőnek. Sőt az ügyfelek számára a futóművet is egyedileg állítják be. 

A One-77-et tavaly mutatták be, fejlesztése jelenleg is tart. A kocsi tervezésénél a DTM versenyautók technikáját tanulmányozták, miután azok a cég szerint a világ legjobb orrmotoros járművei. A One-77 karbon vázra épül, amely könnyű súly mellett biztosít kellő merevséget, erre alumíniumból kézzel készítik a karosszériát.

A sportkocsi motorja 7,3 literes V12-es. A 700 lóerős motor elméletileg nagyjából 3,5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órára a kocsit, míg csúcssebessége 350 km/óra. A valóság azonban mást mutatott, a valódi tesztek során 354 km/órát értek el vele