Jól kezdte a 2010-es évet az Audi Hungaria, az első negyedévben 428 708 motor készült a vállalatnál, ami 43 százalékkal több az előző év hasonló időszakához képest. Tavaly éves szinten 27 százalékos visszaesés volt tapasztalható a motorgyárban.

A tavalyinál több motor készül

A tavalyinál több motor készül

A tavalyinál több motor készül


A legnagyobb számban négyhengeres motorok készültek, összesen több mint 346 ezer darab. Hathengeresből közel 74 ezer, 8, 10, 12 hengeresekből pedig összesen 8130 darabot szereltek össze. Ezen kívül 362 öthengeres motor hagyta el a gyártócsarnokot. Idén mérföldkőhöz érkezett a motorgyár, januárban került le a gyártósorról a 18 milliomodik Győrben készült motor.  

Idén három hónap alatt 10 354 autó készült az Audi Hungariánál, ez 36 százalékkal több, mint 2009 első negyedévében. Továbbra is a TT sportkocsi, kupé, illetve roadster, valamint az A3 nyitható tetős változata készül nálunk. 

A3 Cabriolet és TT készül Győrben

A3 Cabriolet és TT készül Győrben

A3 Cabriolet és TT készül Győrben


Az év első harmadában több új termék sorozatgyártása kezdődött meg Győrben, köztük az Audi RS5 modell motorjáé. A sportkocsiba 4,2 literes, V8-as motor kerül 450 lóerős teljesítménnyel. 

Az RS5 egyes karosszériaelemei szintén Győrben, az Audi Hungaria szerszámgyárában készülnek. A motor és a karosszériaelemek gyártása 4 milliárd forint beruházást igényeltek. Idéntől kissé megújult formában készülnek a TT modellek is, ehhez 35 millió forintos beruházásra volt szükség az üzemben.