Tavaly novemberben mutatta be a BMW az M3 GTS-t. A hármas sorozat legsportosabb darabját, amelyet elsősorban hobbi versenyzőknek szánnak, akik autójukat közúton is használnák, de versenypályán is gyakran járnak. Bár akkor sok részletet megtudtunk a különleges járműről, a menetdinamika rejtve maradt.

Bukócső, versenyülések, hatpontos övek

Bukócső, versenyülések, hatpontos övek

Bukócső, versenyülések, hatpontos övek


Júliusban kezdődik az M3 GTS forgalmazása, ehhez kapcsolódóan a gyár nyilvánosságra hozta a jármű tudását. A GTS-be a hagyományos M3-asénál nagyobb hengerűrtartalmú, 4361 köbcentis, V8-as motor kerül. Ennek teljesítménye 450 lóerő, míg nyomatéka 440 Nm.

Tekintve, hogy száműzték a hátsó üléseket, könnyebb középkonzollal és ajtópanelekkel szerelik, valamint hiányzik a hangszigetelés, a hátsó szélvédőt pedig műanyagra cserélték, 1600-ról 1530 kilóra fogyott az M3-as.

Módosított sebességváltó kerül a GTS-be

Módosított sebességváltó kerül a GTS-be

Módosított sebességváltó kerül a GTS-be


A 70 kilóval kisebb tömeg és a 30 lóerővel nagyobb teljesítmény, illetve a módosított duplakuplungos sebességváltó megteszi a hatását. A GTS a többi M3-asra 0,2 másodpercet verve 4,4 másodperc alatt eléri a 100 km/órát. A végsebessége is imponáló, 305 km/óra. Álló helyzetből az 1000 méteres jelzést az indulás után 22,5 másodperc múlva éri el.

Az autó nettó ára 115 ezer euró (31,7 millió forint), amiért alaphelyzetben klíma és hifi nem jár. Ha a vevő úgy akarja, beszerelik. További érdekességet tudhat meg az autóról erre a linkre kattintva.

[##vezess_video:pdt8tg##]