Nagyon készül a villamosításra a Nissan 1

160 km-t tud egy tankolással

160 km-t tud egy tankolással

Az Egyesült Királyságban, Sunderlandben megkezdték a Renault-Nissan Szövetség első európai akkumulátorgyárának építését, ahol korszerű lítium-ion akkumulátorok készülnek majd.

A 25 000 négyzetméteres létesítmény 2012 elején kezdi meg a termelést, kezdeti gyártókapacitása évi 60 ezer darab akkumulátor, amelyek a Nissan és a Renault elektromos autóit hajtják majd. Az egyik ezek közül a Nissan Leaf lesz. A villanyautó gyártását 2013-ban kezdik meg Sunderlandben, addig Japánból szállítják az ügyfeleknek az autót. A Leaf egyetlen feltöltéssel 160 kilométert képes megtenni, csúcssebessége 140 km/óra.

A 210 millió angol font értékű beruházás a várakozások szerint 200 új munkahely teremtését teszi lehetővé a Nissannál, további 600-at pedig az Egyesült Királyságban, a beszállítói láncban.

A Nissan már korábban bejelentette, hogy egy második akkumulátorgyárat is létesítenek a portugáliai Cacia városban, valamint, hogy a Renault franciaországi Flins-ben működő gyárában is tervezik akkumulátorok előállítását.