Magyar a legjobb üzletkötő a Ford európai hálózatában. Idén ugyanis Hankó Balázs nyerte a Ford hat éve megrendezésre kerülő “5 lépéses körüljárás” elnevezésű versenyét. 

A ‘5 lépéses körüljárás’ azt célozza, hogy a Ford-márkakereskedésekben dolgozó értékesítők minél mélyebb, minden fontos részletre kiterjedő információt nyújtsanak a leendő vásárlónak. Ismertetni kell a kocsi külső dizájn-jegyeit, biztonsági megoldásait, belső kialakítását, az autóban megtalálható új technológiákat, valamint a vezetési minőséget.


A verseny során az országos elődöntőket követően egy, a Ford Európa legfelsőbb vezetésének részvételével zajló európai döntőn választják ki az év legjobb európai Ford-értékesítőjét. A Ford legújabb Európa-bajnoka a Ford Ivanicsnál 4 éve gépjármű-értékesítőként dolgozó Hankó Balázs a kölni döntőn, a megújult S-Max- és Galaxy-bemutatásban bizonyult valamennyi versenytársánál jobbnak.

Balázs nemcsak a meleg gratulációkat fogadhatta, de nyert egy autót is. A szakmai elismerés mellett ő lesz az első tulajdonosa annak a Ford Grand C-maxnak, melynek forgalmazását a Ford-hálózat idén ősszel kezdi meg.


Nem Hankó Balázs azonban az egyedüli jó üzletkötő mifelénk, 2006-ban szintén magyar volt a győztes (Tallér Balázs), míg a 2008-ban szerzett második hely (Virág Róbert) sem rossz. 

Mi azért nem vagyunk annyira meglepve ezen, hiszen a magyar gazdasági helyzetben és piaci viszonyok között igazán felkészültnek kell lennie egy eladónak. Egy tömött pénztárcával érkező, állami roncsprémiumot is megkapó vevőnek autót eladni nem kunszt.