Nem mindenkinek a pihenésről szólt a hétvége Székesfehérváron, egy sorozatos rongáló miatt május elsejére virradó éjjel elsőként a Koch László utcából jeleztek rongálást a rendőrség ügyeletére. A bejelentésben szereplő autó mellett további húsz autó kerekét találták kiszúrva a helyszínelők. 

Nem sokkal később a Várkörútról, az Ősz utcából, a Kígyó, a Szekfű és Rákóczi utcákból is hasonló bejelentések sora érkezett. Az autóknak több esetben legalább kettő, de számos járműnek mind a négy kerekét kiszúrta az ismeretlen. Harmadikán éjfél után érkezett az első bejelentés a Sütő utcából. A bűncselekménynek ezúttal egy szemtanúja is akadt, a sértett járműtulajdonos, aki üldözőbe vette a menekülő rongálót.

A bejelentő igen részletes személyleírást adott, aminek eredményeként a rendőrség ügyelete által helyszínre irányított járőrök elfogták a tettest. Az 54 éves hajléktalan férfi baseballsapkájából egy kihegyezett kisolló került elő. A bejelentő az elfogott férfiben egyértelműen felismerte a személyt, aki kiszúrta Mercedese abroncsát.

Az elvégzett adatgyűjtés és helyszíni szemle során kiderült, hogy a Sütő utca, Tolnai utcai parkolósorban további 29, a közeli hotel parkolójában további hét jármű abroncsát rongálta meg. Hétfőn reggel, a férfi elfogását követően újabb hét rongálás vált ismertté az Eszperantó téren.

Összesen közel száz autóban tett kárt a férfi, aki egyelőre nem szolgált magyarázattal az indokot illetően. A legbosszantóbb, hogy még ha megbüntetik is, akkor sem kell kifizetnie az okozott kárt. Az autótulajdonosok, ha akarnak, perelhetnek a pénzükért. 

Mit érdemel az a bűnös, aki….?