A világon elsőként bioetanollal hajtott autók versenyeznek az idei Genex Suzuki Bio-kupán Magyarországon. A Suzuki Swifteket felvonultató mezőny első versenye a hétvégén lesz a Hungaroringen.

Az E85 kóddal jelzett üzemanyag 85%-a bioetanol, 15%-a pedig hagyományos benzin. A bioüzemanyag használatához átalakítóval szerelik fel az autókat, mert általában egy, a hagyományos benzinhez tervezett autó nem képes etanollal működni. Az átalakítást követően azonban benzinnel és E85-tel egyaránt jól működik a jármű. A környezetkímélő megoldás nem csökkenti az autók teljesítményét, de a magasabb oktánszámnak köszönhetően még erősebbek is. 

 Az idei versenysorozat másik érdekessége, hogy versenyzői között néhány különösen fiatal versenyző is van. Ilyen például a 13 éves Major Benedek is. Természetesen nagyon szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy kiből lehet ilyen fiatalon autóversenyző.

Feltétel a többéves tapasztalat, folyamatos sportorvosi vizsgálat, illetve pszichológusi szakvélemény is szükséges, és nem utolsósorban mindkét szülőnek és az iskolának is beleegyezését kell adnia. Ezenfelül pedig néhány profi autóversenyző is teszteli a fiatal tehetségeket.