A Matech Racing svájci pilótája, Natacha Gachnang lábtörést szenvedett az FIA GT Világbajnokság múlt hétvégén Abu-Dzabiban megrendezésre került futamának időmérő edzésén. A Le Mans-i 24 órás futamra készülő hölgy a Yas Marina versenypálya nyolcas kanyarja előtti egyenes végén elvesztette az uralmát Ford GT-je fölött, és a biztonsági korlátnak csapódott.

A problémát a hátsó féknél tapasztalható olajszivárgás okozta, amely miatt a pilótának erősebben kellett fékeznie, csakhogy a lábfeje megcsúszott és beakadt a gázpedálba, így a versenyautó szinte lassítás nélkül ütközött a biztonsági korlátba.


Az autó biztonsági berendezéseinek köszönhetően a legrosszabbtól megmenekült, ám jobb lábát a 260 km/órás ütközésnek köszönhetően két helyen eltörte. Helikopterrel kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték. Állapota stabil, gyorsan javul, így reményei szerint nem kell feladnia eredeti terveit, miszerint a szintén svájci Cyndie Allemann és Rahel Frey mellett tagja lehet a női csapatnak, amely 41 év után feltámasztja a legendát, és Ford GT-vel áll rajthoz a 2010-es Le Mans 24 órás versenyen június 12-13-án.

A versenyen egyébként a Matech csapat másik autója szerezte meg a győzelmet Ford GT1-gyel. Nem volt ez jó hétvége a családnak, hiszen Natacha Gachnang annak a Sebastien Bueminek a testvére, aki szintén balesetet szenvedett a kínai Forma-1-es versenyen.

Videók a balesetről:

Remek videó magáról a versenyről: