Kötvénykibocsátással fedezi a Nissan új modellek kifejlesztésének és gyártásba állításának finanszírozását – értesült a japán Jiji hírügynökség az ügylethez közel álló köröktől szerdán.

A Nissan fix kamatozású kötvényt bocsát ki 100 milliárd jen (210 milliárd forint) értékben. A felvett forrással a Nissan részben a Leaf elektromos autó tömeggyártásba állítását tervezi finanszírozni.

Hitelből gyártja villanyautóját a Nissan 1
160 km-t tud egy tankolással

160 km-t tud egy tankolással

160 km-t tud egy tankolással


A Nissan decemberben kezdi meg a Leaf értékesítését Japánban, 8 millió forint körüli áron, ami önmagában sok, de lényegesen olcsóbb más gyártók hasonló modelljeinél. 

Hasonló kategóriájú modelleket eddig csak a hagyományos járműveknél lényegesen magasabb áron és csak alacsony példányszámban lehetett kapni.

Az ötszemélyes villanyautót 107 lóerős motor mozgatja. Végsebessége 140 km/óra, hatótávolsága pedig 160 kilométer. Telepeit hálózati árammal lehet feltölteni. Az akkumulátorok feltöltéséhez 8 órára van szükség. A Nissan azonban a többi nagy autógyárral közösen már dolgozik egy gyorstöltő rendszer kidolgozásán és elterjesztésén, amellyel ez az idő jelentősen lerövidülne.

Forrás: MTI