Márciusban a Ford Fiesta lett Európa leginkább vásárolt autója, megelőzve az egy éve csúcson lévő Volkswagen Golfot – derül ki a világ vezető autóipari adatszolgáltatója, a Jato Dynamics statisztikáiból. 

2010 harmadik hónapjában 68 630 Fiesta kelt el, ami 25,8 százalékos emelkedés 2009 márciusához képest. Ez a darabszám 11 785-tel több, mint az eladott Golfok száma. A német autó “csak” 18%-os növekedést produkált. 
Ha az éves összesített eladást nézzük, már ott is átvette a vezetést a Ford kisautója. Az első negyedévben nagyjából 140 ezer Fiesta került a vevőkhöz, míg Golfból 135 ezer fogyott. Tavaly egyszer már az élre került a Fiesta, meglátjuk, idén képes lesz-e tartósan ott is maradni.

A német piac szűkülése rontott a Golf helyzetén

A német piac szűkülése rontott a Golf helyzetén


Nemcsak a Fiesta sikerének örülhet a Ford, de az egész márka remekel mostanában. Olyannyira, hogy márciusban megelőzték a Volkswagent. Európában az elmúlt hónapban 169 871 Ford került a vevőkhöz, míg Volkswagenből 168 053 ment el. Összesítésben továbbra is a Volkswagen Európa első számú autógyártója, miután az első negyedévben több mint 400 ezer autót értékesített, szemben a Ford 348 ezer darabjával. 

Ami a dobogó harmadik helyét illeti, ott a márkáknál a Renault, míg a típusoknál a Clio áll. A francia márka kiemelkedő növekedést mutat a tavalyi évhez képest.