Zöld utat kapott a Fiat vezetőségétől az 500-as modell ötajtós változata – számol be az Autonews. A lap egy belső embertől tudja, a kocsi 2011 végén kerül forgalomba Európában.

Hivatalos információ egyelőre nincs az új modellről. Mi úgy hisszük, kevéssé valószínű, hogy plusz két ajtót kapna a kultikus kisautó újkori változata, sokkal inkább várható, hogy csak a sikeres formajegyeket ültetik át egy más, praktikusabb autóra. Az alkatrészek, motorok átvételével így is sokat spórolhat a Fiat. 

Újkori Giardiniera készül?

Újkori Giardiniera készül?


Feltevésünket valamelyest az Autonews is igazolja, hiszen ők is arról számolnak be, hogy az Opel Merivának szeretnének ellenfelet állítani az olaszok. Egy korábbi hír is alátámasztja elméletünket, abban arról írtunk, hogy 2011-ben érkezik az új Idea. Jelenleg a kis egyterű a Meriva ellenfele.

Az 500-as bájos arcával megépített, már nemcsak divatcikként, de akár családok számára is használható modell igazán sikeres lehet. Amellett, hogy az 500-asban használt benzin- és dízelmotorok is bekerülhetnek az Ideába, abból készül majd a Fiat első hibrid modellje is. 

1960-1977 között készült az 500 alapján a Giardiniera

1960-1977 között készült az 500 alapján a Giardiniera


Nem új ötlet a Fiat 500 praktikussá tétele. Még 2007-ben hallottunk róla, hogy elkészülhet a “Giardiniera” névre keresztelt kombi, hogy a MINI Clubman ellenfele legyen. Akkor azt pletykálták, a Panda 4×4 padlólemezére épülne, így alkalmassá téve arra, hogy szabadidőautó-kivitel is készülhessen.

Mindez egyelőre pletyka, hamarosan fény derülhet a válóságra is. Holnap mutatja be ugyanis a Fiat a 2010-2014-re vonatkozó üzleti terveit.