640 autóját hívja vissza Kínában a Porsche a biztonsági övek hibás működése miatt – jelentette be a kínai minőségfelügyeleti hatóság hétfőn.

A visszahívás a Porsche négyajtós modelljének három típusára vonatkozik, ezek: a Panamera S, a Panamera 4S és a Panamera Turbo – közölte a minőségfelügyeleti, ellenőrzési és karantén főhivatal (GAQSIQ), miután jelentést kapott a Porsche (China) Motorstól, amelyben kérik a visszahívást. Az érintett autókat 2010. február 5-e előtt gyártották.

A hivatal tájékoztatása szerint a tervezési hiányosságból eredő probléma extrém esetekben meggátolhatja a rögzítést, ezáltal veszélyezteti a vezető, illetve az utas biztonságát. A cég külön biztonsági eszközt szerel a gépkocsiba – derül ki a GAQSIQ által kiadott közleményből.

Érdekesség, hogy korábban is volt az övcsatokkal gondja a Porschénak, 2004-ben a Cayenne-t kellett visszarendelni a szervizekbe.

Az övekkel van gond

Az övekkel van gond


A Porsche a közelmúltban jelentette be, hogy az idén több mint 10 ezer darab gépkocsi eladására készül Kínában, a világ legnagyobb autópiacán. Tavaly 9 százalékkal növelte eladásait, 9090 darabot értékesített.

Kínában egyre kedveltebb a Porsche, csak az idén januárban 1900 darab fogyott, kétszer annyi, mint egy évvel korábban. Ezért a cég már jelezte, hogy jelentősen bővíteni kívánja értékesítési hálózatát Kínában.

Forrás: MTI