Az Ethisphere Institute rangsorolása alapján a Ford – egyetlen autógyártóként – felkerült a világ 100 legetikusabb vállalatának listájára. A több mint 100 ország és 36 iparág több ezer globális vállalata közül az Ethisphere Institute immáron a negyedik éve a társadalmi felelősségvállalás, a vállalatirányítás és az általános üzleti gyakorlat szempontjai alapján választja ki azt a 100-at, amely felkerül a világ legetikusabb vállalatainak listájára.

“A Ford elkötelezettsége az etikus üzleti magatartás mellett az iparágában egyedülálló, és bizonyítja, hogy a korrekt magatartásra való törekvés szolgál a vállalat által elért kiváló eredmények alapjául” – fogalmazott Alex Brigham, az Ethisphere Institute vezérigazgatója.

Az intézet figyelemfelhívással igyekszik elérni, hogy a nemzetközi vállalatok gyakorlatában minél nagyobb szerepet kapjon a fenntarthatóság, a korrekt üzleti etika és a korrupció csökkentésére irányuló törekvés. Ennek nyomán egyre több vállalat ismeri fel az etikus magatartás jelentőségét.

Az idei teljes lista ezen a linken nézhető meg.