Marcus Grönholm nem bír otthon pihenni, a finn rajthoz áll a május végi Portugál-ralin A 2007 után visszavonult pilóta idén már a második versenyen indul a rali-világbajnokságon, hiszen ott volt az évadnyitó svéd futamon is. Ahogy Svédországban, ezúttal is egy Ford Focus WRC-vel indul a finn pilóta.

Talán nem véletlen, hogy Grönholm épp Portugáliában próbálkozik, hiszen visszavonulása óta itt minden évben versenyzett. 2008-ban még előfutóként vett részt az IRC sorozat versenyén, majd tavaly már élesben a rali-vb-n indult egy Subaru Impreza WRC-vel. 

A hosszú kihagyás ellenére nem ment rosszul, az első nap után a negyedik helyen állt, de a következő napon összetörte autóját és kiesett. Svédországban is legjobbak között volt, még szakaszt is nyert, ám a hatodik szakaszon egy elektromos hiba miatt megállt alatta a Ford Focus WRC. Tízperces akcióval sikerült életet lehelni a járgányba, de ezzel esélyei a jó szereplésre igencsak elszálltak. A 33. helyre esett vissza.

Grönholm 1989-től 2007-ig szerepelt a rali-világbajnokságban, ez alatt 30 futamot nyert meg. Versenyzett a Toyota, a Peugeot és a Ford színeiben, két világbajnoki címet szerzett, 2000-ben és 2002-ben a francia márkával.