Világ körüli útja során a Tesla Roadster ezen a héten robog keresztül Dél-Európán, a 60 000 kilométeres út történelmileg legjelentősebb szakaszán. Az autó április 13-án érkezik meg Budapestre, ahol Nikola Tesla 1882-ben feltalálta az elektromos sportautóhoz ihletet adó motort.

A legenda szerint Tesla a pesti Városligetben barátjával, Szigeti Antallal sétálgatott, és Goethe Faustját eredetiben idézte. Majd Tesla a földön megrajzolta a váltakozó áramú motor működését, amelyen már öt éve dolgozott.

A Tesla Motors 2006-ban – a feltaláló 150. születési évfordulója tiszteletére, az UNESCO által Nikola Tesla-évnek nyilvánított évben – mutatta be Roadsterét, amelynek alapját a Lotus Elise adja. A szilikon-völgyi autógyártó április 15-16-án a budapesti TAG Heuer Boutique-nál megrendezendő VIP ünnepséggel és leendő ügyfelei számára biztosított próbavezetési lehetőséggel kívánja leróni névadója előtti hódolatát.


A nulla kibocsátású túraautók számára első alkalommal megrendezett nyolc hónapos “Odyssey of Pioneers ” negyedik állomása lesz Budapest. A túra során hálózati csatlakozóiból töltik fel a Roadstert. A Tesla eddig ezernél is több autót szállított a világ több mint 23 országába.

A Tesla Roadster 4 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/órára, végsebessége 201 km/óra. Egyetlen feltöltéssel visszafogott autózás mellett 400 kilométer képes megtenni. A Tesla Roadster európai nettő ára 84 000 euró, azaz nagyjából 22,5 millió forint.