2005 elején leplezte le az Opel nagyobbik egyterűje, a Zafira második generációját, amely 2008 márciusában meg is újult. Ennek megfelelően, szinte biztosra vehető, hogy 2011-ben a Genfi Autószalonon az új hétszemélyes lesz a középpontban a Genfi Autószalonon. 

2011-ben jön az új zafira

2011-ben jön az új Zafira


Az autó fejlesztése javában folyik, megjelentek az első kémfotók is az autóról. A képekről annyi derül ki, hogy az új Zafira nyúlánkabbnak és laposabbnak, vagyis kevésbé buszosnak hat, mint elődje. Azt már a korábban kiadott vázlat óta tudjuk, hogy az autó jegyei követik az Astra és Insignia részleteit, vagyis még gömbölydedebb lesz.  

Bár a Meriva esetében egy igazán újító ajtóval próbálkozik az Opel, a Zafiránál nem lesz, de sajnos tolóajtó sem, marad a hagyományos megoldás. Továbbra is hétszemélyes belsővel készül a Zafira, a két hátsó ülés a csomagtartó padlójába hajtogatható, ha azokra nincs szükség. Tágas utastér vár a tulajdonosokra, miután a tengelytávolság bővül a korábbihoz képest.

Nagyobb lesz, mint eddig

Nagyobb lesz, mint eddig


Az elsőkerék-hajtású egyterű az Astra motorpalettájából építkezik. Az alapmotor az 1,6-os benzinmotor lesz 115 lóerővel, de mellette az újabb 1,4 és 1,6 literes turbómotorok is választhatók 140 és 180 lóerővel. Dízel oldalon 1,7 és 2,0 literes motorokat vetnek be 110-160 lóerő közötti tartományban.