Mikko Hirvonen kiesett a versenyből, miután a Jordán-rali pénteki első (8.) szakaszán összetörte a Ford Focus WRC-t. A finn, aki az ötödik helyen állt, 4,5 kilométerrel a rajt után szenvedett balesetet. A kocsi orrával eltalálta a partoldalt egy jobbos kanyarban, majd felrepült a levegőbe és a bal elejére esett vissza, amitől eltört a Focus bal első futóműve.

Miután a bal első kerék esetlenül lógott ki az autóból, Hirvonen nem tehetett mást, mint hogy befejezi a versenyt. Ám nem véglegesen, hiszen a szuperrally szabálynak megfelelően a nem teljesített gyorsaságikért járó darabonkénti ötperces büntetéssel a tarsolyában szombaton visszatérhet. A pontszerzés talán meglehet.

“Nagyon csalódott vagyok. Ez az eset nagyon nehéz helyzetbe hoz a világbajnokság szempontjából. De visszatérek!” – mondta Hirvonen. Csapatfőnöke Malcolm Wilson is úgy vélekedett, hogy pilótája újra belendül majd és nem ezen a “buta hibán” fog múlni a világbajnoki cím.

Ezt a kiesést érdemes is megjegyezni, mert Hirvonent éppen azt tette igazán erős ellenféllé Sebastien Loebbel szemben, hogy keveset hibázott. Lehet, hogy néha nem volt elég gyors, de mindig ott volt az élmezőnyben. Utoljára 2007 októberében, a Korzika-ralin esett ki.

Az eset videón: