Közel száz 17. életévét betöltött, kerületi állandó lakcímmel rendelkező középiskolás tanuló vehet részt Újbudán abban a jogosítvány programban, amelynek keretében a diákoknak a teljes 120 000 forintos tandíjból csupán 20 000 forintos önrészt kellett befizetniük, a fennmaradó rész költségét az önkormányzat átvállalta.

A szerencsés tanulókat pályázat útján választották ki, a diákok már sikeresen túl vannak az elméleti tanfolyamon, amelyet a rutin oktatás követ. Az oktatóautókat a Budavár Autósiskola bocsátja a sofőr növendékek rendelkezésére.

Nem ez az első a közlekedéshez köthető program Újbudán, ugyanis a jogosítvány program mellett a KOBAK képzés (KözlekedésbiztOnsági és BAlesetmegelőzési Képzés) keretében a kerületben élő közúti forgalomban gyalog, illetve kerékpárral részt vevő gyermekek és fiatalok közlekedésbiztonsági és baleset-megelőzési oktatása zajlik. 

Az ötödik és hatodik évfolyamba járó tanulók számára pedig kerékpár, kismotor KRESZ-oktatások indultak annak érdekében, hogy a gyerekek az ott tanultak alapján nagyobb biztonsággal vehessenek részt a közlekedésben. A hetedik évfolyamba járók elsősegélynyújtó tanfolyamokon vehetnek részt, hogy felkészültek lehessenek a másik ember megsegítésére.