Azt követően, hogy februárban a Subaru és a Cosworth bejelentették, hogy a brit cég segítségével módosított változatot készítenek a Subaru Impreza WRX STi-ből, most már részleteket is elárultak. A neve például Cosworth Impreza STI CS400

Ennél azért érdekesebb, hogy a 2,5 literes turbómotor teljesítményét az eredeti 300-ról 400 lóerőre növelték. Ez a pluszteljesítmény drasztikusan javítja az autó dinamikáját, az eredeti 5,2 másodperc helyett 3,7 másodperc alatt eléri a 100 km/órás tempót. A jármű végsebességét egyelőre homály fedi.

A mostani közlemény nem szól a hajtás átalakításáról, de mi valószínűnek tartjuk annak módosítását, miután 400 lóerővel ilyen kiemelkedő gyorsulást nehéz lenne másként elérni. Például a 620 lóerős Ferrari 599 GTB gyorsul ugyanígy.

AP Racing fékkel

AP Racing fékkel

AP Racing fékkel


Az azonban bizonyos, hogy új fékrendszer kerül az Impreza sportmodelljére. A rendszert a Forma-1-es és a rali-világbajnokságon induló csapatoknak is szállító AP Racinggel közösen fejlesztette a Cosworth. A tárcsák elöl 355 milliméteresek. 

Azt is nyilvánvalóvá tette a Cosworth, hogy az autó futóműve, kipufogója, karosszériája és utastere is más, mint az eredeti modelleké, ám a további részletekre még várnunk kell. Az autó értékesítése júniusban kezdődik, és mindössze 75 darabot gyártanak majd belőle. Az ára biztosan nem lesz alacsony, de egy ilyen különlegesség így is gyorsan elfogy majd.