Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója, a Bosch-csoport, több mint 9 milliárd forint értékű beruházás keretében bővíti Budapesten működő autóipari K+F-kapacitását. A 2008 és 2012 között megvalósuló projekt 200 új fejlesztőmérnök számára teremt munkahelyet.  

A Bosch-csoport 1899 óta van jelen Magyarországon. Mára a hatvani, egri, miskolci, szigetszentmiklósi és budapesti telephelyeken közel 6000 munkatárs fejleszti és gyártja a Bosch-termékeket a hazai és nemzetközi piacokra. A vállalat 2005-ben hozta létre Budapesti Fejlesztési Központját, ahol már jelenleg is több mint 430 fejlesztőmérnök foglalkozik autóipari fejlesztésekkel.


A központban a gépjárművekhez kapcsolódó munkákat végeznek, többek között elektronikai vezérlőrendszerek, modern fedélzeti eszközök és multifunkcionális fedélzeti kijelzők, valamint a vezetést segítő parkoló- és tolatóradarok fejlesztését, továbbá külön osztályok foglalkoznak a gyártástechnológiával vagy a konstrukcióval.

2006-ban például a Budapesti Fejlesztési Központ állította elő a Porsche Cayman automata váltóvezérlésének szoftververzióját, amelyet azóta minden ilyen típusú autóban alkalmaznak.