A BMW új moduláris benzin és dízel motorcsaládot fejleszt, amelyekkel 1,5 milliós darabszámra akarják növelni a márka autóeladásait – árulta el Norbert Reithofer, a BMW igazgatótanácsának elnöke.

Az új motorcsaládban a négy- és hathengeres motorok mellett megjelennek majd háromhengeres változatok is, utóbbiak főként az új elsőkerék-hajtású padlólemezre épülő modellnél játszanak fontos szerepet. A moduláris azt jelenti, hogy a különböző motorok alkatrészei  azonosak, a hengerszám és az ehhez kötött részek mások.

Három-, ötajtós és roadster is lesz

Három-, ötajtós és roadster is lesz

Három-, ötajtós és roadster is lesz


Reithofer nem részletezte pontosan, mikor akarja a BMW-csoport elérni a 1,5 milliós darabszámot, de azt lehet tudni, hogy a világ legnagyobb prémiumgyártója 2020-ban már kétmillió BMW-t, Rolls-Royce-t és MINI-t akar értékesíteni. 2009-ben a BMW-csoport 1,286 millió autót értékesített. 

A BMW vezetője azt is elmondta, hogy a növekedést elsősorban a kis prémiumautók piacának bővülésére lehet alapozni, mivel ez a szegmens 2020-ig évente 4-6 százalékkal bővül majd. A BMW elsőkerék-hajtással 20 különböző modellt tervez, amelyekből 700 ezer-1 millió közötti darabot adnak majd el évente 2015 környékén.