A múlt héten hozta nyilvánosságra terveit a BMW, amelyek szerint a MINI-vel közös padlólemezre új kisautó elkészítését tervezi és amely, felrúgva a BMW eddigi hagyományait, elsőkerék-hajtással készül.

Ahogy mi is, sok már sajtótermék is hüledezett a költséghatékonyság oltárán feláldozott izgalmasabb hajtáslánc elhagyása miatt, de a BMW első számú embere Norbert Reithofer csattanós választ adott. Az igazgatótanács elnöke ugyanis kifejtette: az Egyes BMW tulajdonosok 80 százaléka azt hiszi, hogy autója fronthajtású. Reithofer  egyáltalán nem aggódik az új modell új hajtáslánca miatt, de azért őt is meglepte az elvégzett kutatás eredménye. Mindenesetre az elsőkerék-hajtású autó is igazi BMW lesz.

Mozgásra a fronthajtásúakra hasonlít

Mozgásra a fronthajtásúakra hasonlít

Mozgásra a fronthajtásúakra hasonlít


Mi sem hordjuk le az Egyes tulajokat, mert aki vezetett már többféle BMW-t – köztük Egyest  -, az igenis észreveheti a legkisebb bajorra jellemző tulajdonságokat. Az a modell ugyanis határhelyzetben sem kezdi kidobni a farát, sokkal inkább viselkedik alulkormányozottan, ami régen az elsőkerék-hajtású modellek sajátja volt, de manapság a hátul hajtó autókat is így hangolják a gyárak.