Több mint 400 ezer autót hív vissza a Honda az Egyesült Államokban a fékpedál működési hibája miatt. A japán gyártó közleménye szerint a pedált szokatlanul erősen és sokáig kell nyomni, mire megáll a kocsi. A probléma a cég 2007-2008-ban gyártott Odyssesy és Element modelljeit érinti.

Az amerikai hatóságok szerint mostanáig három baleset hozható összefüggésbe a Hondák fékpedálhibájával. Mindhárom eset könnyebb sérülésekkel végződött. Alig egy hónapon belül ez már a második visszahívás a Hondánál. Februárban közel félmillió kocsit rendeltek vissza Észak-Amerikában, a vezetőoldali légzsák nem megfelelő működése miatt.

Európában nem forgalmazott modellekről szól

Európában nem forgalmazott modellekről szól

Európában nem forgalmazott modellekről szól


A Honda a második számú autógyár Japánban. Az első a Toyota, amely az utóbbi időszakban 8,5 milliónál is több kocsit rendelt vissza különböző problémák miatt. Az amerikai hatóságok jelenleg 52 halálos balesetet kapcsolnak a Toyota példa nélküli hibasorozatához.

A sorból a harmadik japán autógyár, a Nissan sem maradt ki; a cég március elején világszerte 540 ezer autót hívott vissza a fékpedál és az üzemanyagszint-mutató átvizsgálására.

Forrás: MTI