Három prémiummodell forgalmazását kezdi meg a közeljövőben a Peugeot. Az autó kialakításánál ugyanazt az elvet követik majd, mint a konszerntárs Citroën estében. A meglévő nagy sorozatban gyártott padlólemez, motorok stb., felhasználásával, de új karosszéria alkalmazásával egy prémiumjárművet alkotnak. Így született meg a Citroën C3 nyomán a DS3.

A DS3 a C3-on alapszik

A DS3 a C3-on alapszik

A DS3 a C3-on alapszik


A Peugeot ezekhez az autókhoz új nevet is kitalált, a hors-serie (azaz tömeggyártáson kívüli) fordítás nélküli francia szavak használatával forgalmazzák majd a járműveket. Az első hors-serie modellt már ismerjük is, a kereskedésekbe júniusba kerülő RCZ lesz az. Abban a 308 technikáját vegyítették kiemelt megjelenéssel és anyagminőséggel.

A második hors-serie modell az ősszel érkező 508 limuzin testvérmodellje, a kombibólksézül. Az 508, amelyet egyelőre az 5 by Peugeot tanulmányról ismerünk, a 407 és 607 modelleket váltja. A harmadik hors-serie modellről egyelőre annyit árult el a Peugeot, hogy 2012-ben érkezik.

Az 508 kombija lesz a következő

Az 508 kombija lesz a következő

Az 508 kombija lesz a következő


A Citroën esetében a DS3 után 2011-ben érkezik a C4 technikájára épített DS4, majd 2012-ben egy harmadik DS-modell. Ezekkel az autókkal a PSA jelentősen növelheti bevételeit, hiszen a műszaki alapok kifejlesztésére nem kell újabb eurómilliókat költeni, miközben az átlagnál nagyobb haszonnal értékesíthetők.