4,6 másodperc alatt gyorsul százra

4,6 másodperc alatt gyorsul százra

Az Audi Hungaria szerszámgyára megkezdte az új Audi RS 5 karosszériaelemeinek gyártását. A karosszériaelemek gyártásához több mint 2,7 milliárd forint összegű beruházást valósítottak meg Győrben.

“Az Audi RS 5 már a hatodik Audi-modell, amelyhez külső karosszériaelemeket szállítunk az Audi AG számára” – mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új Audi RS 5 számára készülő külső karosszériaelemeket, mint az oldalfal, sárvédő és csomagtértető, a szerszámgyárban préselik, 3D lézerberendezéssel vágják és különleges technikával építik össze. A sorozatgyártáshoz szükséges présszerszámokat elsősorban a győri szerszámgyárban tervezik, majd készítik el. 

Az Audi RS 5 gyártásához a karosszériaelemek mellett az autó nagy teljesítményű motorja is Győrből érkezik Ingolstadtba. A motor gyártása egy 1,2 milliárd forintos beruházás eredményeként valósult meg. A 4,2 literes, nyolchengeres FSI motor 450 lóerős, maximális nyomatéka 430 Nm. A Coupé 4,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, végsebessége alaphelyzetben 250 km/óra, ám kérésre az Audi 280 km/órára emeli.