Lehet, hogy a Citroën nem tudja, mi kell a férfiaknak, vagy csak jó reklámfogás, hogy az aranyifjúkhoz is eljuttassák a márkát, mindenesetre új autójuk tervezésénél bevonták Nagy-Britannia vezető férfimagazinját. Így született meg új tanulmányautójuk, a GQbyCitroën. A GQ részéről Dylan Jones szerkesztő, míg a Citroën részéről a DS3-at is tervező Mark Lloyd jegyzi az autót. 


A brit szakemberek egy igazi öszvért alkottak: Lényegében egy kupé, de négyajtós, így a már családdal rendelkezőket sem zárják ki. Az oldalablakok íve erősen lejt, de a tető magasabban fut hátra, ami egy sportkombi farát mutatja. Mindezt hatalmas kerekekkel kombinálva, amelyektől szabadidő-autós benyomása lesz az embernek. Mindenki találhat benne magának tetszőt. 

Nekünk például az autó orra jött be, pont az, amihez hasonlót már az Aston Martin One-77-en is láttunk. A tervezők leírása szerint egy GT, amely nem sportkocsi, hanem valami elegánsabb. Erős, de nem versenyzésre, hanem utazásra született.


A Citroëntől megszokott módon ezt a tanulmányt is konnektorról tölthető hibrid hajtással látták el. A GQbyCitroën 1,6-os benzines és a hozzátartozó villanymotor 4,5 másodperce alatt gyorsítja 60 mérföld/órára (96 km/óra), miközben mindössze 80 g/km a CO2-kibocsátása. A jármű végsebességét ugyanakkor az elektronika szabja 250 km/órára. 

Az autót hivatalosan a GQ most megjelenő áprilisi számában mutatják meg a nagyközönségnek. Ám arról nincs hír, hogy bármi továbbit tervezne vele a Citroën. Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy az új prémiumsorozat, a DS egyik jövőbeni tagja megvalósulhat belőle, hiszen a formatervet már láthattuk a Hyponos tanulmánynál is.