Új versenyautót mutatott be a BMW. A tavaly év végén bejelentett Z4 GT3 mostanra készült el.  Az új gépet a külsős versenyzőknek készítette a BMW Motorsport. Tehát akinek van 298 000 eurója (79 millió forint), az vehet egyet.

Ezért a pénzért igazi különlegesség jár. A természetesen fix – zárt – tetővel szállított Z4 orrába ugyanis a BMW M3 versenyváltozatából (no meg az utcaiból) ismerős 4,0 literes V8-as motor kerül, a teljesítménye itt 480 lóerő. A járgány hátsókerék-hajtású, sebességváltója hatfokozatú szekvenciális.


Gondolva a gazdag, de kezdő versenyzőkre, az autót ABS-szel is felszerelik, ugyanakkor a forró országok pilótái rendelhetnek akár klímát is. A verseny Z4 az FIA GT3-as szabályai szerint épült, így számos kiegészítő spoilerrel is felszerelték, de nem hiányoznak a biztonsági elemek sem.

Bár elődeiből, a korábbi Z4 és Z3 modellekből készült M-es utcai változat, amelyben a fentiekhez hasonlóan az M3-as technikája szerepelt. A BMW ezúttal nem tervezi ilyen elkészítését. Aki valami hasonlóra vágyik, annak marad az új Z4 sDrive35is, amely a hathengeres turbómotorjával és 335 lóerős teljesítményével azért nem egy rossz választás.