Kiesett a mexikói raliról Kimi Räikkönen. A Citroën Junior Csapat versenyzője a hetedik szakasz céljához közel összetörte versenyautóját. Az eset a 18,87 kilométeres El Cubliete gyorsasági 17,5. kilométerénél történt egy lejtős szakaszon, amely tele van hajtűkanyarokkal.

A szemtanúk beszámolója szerint a C4 WRC nagy sebességgel lerepült az útról, majd hatszor átfordult, mielőtt egy árokban kötött ki. Mind Räikkönen, mind navigátora, Kaj Lindstöm kiszálltak az összetört autóból. A hírek szerint jól vannak. 

“Nagyon szerencsétlen eset volt” – mondta a finn pilóta. “Az autó keresztben csúszott az egyik féktávnál, eltaláltam a belső partoldalt, felborultunk és párszor átfordultunk. Reméltem, hogy valami jó fog kisülni a mostani versenyből, de ez még mindig csak a hetedik ralim és még mindig csak tanulok. Csalódáskeltő, hogy nem tudjuk folytatni, hiszen azt terveztem, hogy annyi időt töltök az autóban, amennyit csak tudok. Jól éreztem magam és még jobban nyomni akartam, hogy lássuk, mire is vagyunk képesek. Bár most csalódott vagyok, azért nagyon élvezem a ralis kalandot.”

“Egy fékezési zónában történt az eset, egy bal-jobb kombináció során, ahol rengeteg por és homok volt az úton” _ mesélte Kaj Lindström, Räikkönen navigátora. “Kimi tökéletesen követte az itinert, ez egy olyan dolog, ami bárkivel megtörténhet. Az esetig remekül mentünk. Biztos vagyok benne, hogy a következő ralin újra versenyben leszünk. Ez is a rali része.”

Az eset véget vetett Räikkönen hektikus napjának: reggel eltalált egy sziklát, amely miatt meghibásodott a kormány-összekötő, majd a második szakaszon 35 percet veszített egy rossz csatlakozó miatt, ugyanakkor a harmadik szakaszon a hetedik, a negyedik szakaszon az ötödik leggyorsabb volt.

A Super Rally szabályainak megfelelően elvileg holnap újra rajthoz állhatna a nem teljesített szakaszokért járó időbüntetés mellett. Az autó azonban annyira megsérült, hogy nem tudják rendbe hozni holnapig.