Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója elmondta, a felújítási munkákat két ütemben végzik. A tavaly már előkészített huszonkilenc útszakasszal kezdenek, ebben az ütemben, május és augusztus között újul meg az Alsó Törökvész út, az Ördögárok utca, az Etele út, a Németvölgyi út, az Egressy út és a Nagy Lajos Király útja is.

Szeptember és november között negyvenegy útszakasz szépül meg, új burkolatottal látják el a várbusz útvonalát, az Állatkerti út, a Rákosmező utca, a kispesti Ady Endre út, a Fóti út Megyeri út és Újpalota közötti szakaszát, valamint számos külső kerületi főútvonalat is.

Néhány útszakasz kimarad

Néhány útszakasz kimarad

Néhány útszakasz kimarad


Ebben, a második ütemben főként olyan szakaszok felújítása várható, amelyek a nyári munkálatokhoz képest csekélyebb mértékben zavarják majd a főváros forgalmát. Az útfelújításokkal párhuzamosan tizennégy helyszínen új, zebrás gyalogátkelőhelyet is kialakítanak.

Sajnos a központi költségvetés – amely 2005 óta minden budapesti forint mellé 40-80 fillért adott – idén már nem támogatja a fővárosi beruházásokat, így azokat Budapestnek tisztán saját forrásokból kell megoldania. Emiatt a tervezett 167 helyett csak 150 út újulhat meg 2008 és 2010 között.